Terapi

Terapi er for mig at gøre vores fortid til en styrke og bruge af de erfaringer vi har med os både på godt og ondt.

Vi har alle blokeringer fra det miljø vi færdes i nu og de miljøer vi tidligere har færdedes i. Din fortid er ”Din fortid” den skal ikke have lov til at definere/styre din fremtid. Personlig udvikling er også en uddannelse, desværre ofte overset.

Psykiske eller emotionelle udfordringer

Når jeg arbejder med Psykiske / emotionelle udfordringer som f.eks. angst, depression, selvværd/selvtillid og misbrug så er det at se et menneske som ikke har kunnet se nogen fremtid foran sig begynde at blomstre op og se at intet er umuligt og at fremtiden kan se lys ud trods udfordringer, noget af det største og mest givende i min hverdag.

Misbrug

Der findes mange forskellige former for misbrug – Ludomani, stoffer, alkohol osv.  Når en klient når derud hvor alt går helt i sort, er der ofte flere ting der spiller ind. Her er den eneste mulige udvej for ham eller hende ofte misbruget.

Klienten og jeg arbejder her med at skabe det rigtige miljø omkring klienten og ikke mindst finde frem til årsagen/årsagerne til misbruget.

Angst

Angst har mange ansigter. Præstationsangst er ikke kun hos idrætsudøvere men også hos andre mennesker som der f.eks. skal præstere på jobbet, som forældre eller ægtefælle. Det kan også være socialfobi.

Jeg arbejder og går målrettet efter de oplevelser der har skabt angsten og de episoder der fremprovokerer den.

Stress

At være stressramt er ikke kun psykisk. Ligesom andre psykiske diagnoser sætter stressen ofte dybe spor fysisk, derfor er det vigtigt vi sammen finder ud af hvad det er du reagerer på. Det kunne f.eks. være på din arbejdsplads og derudfra får lavet en plan sammen med arbejdspladsen for din fremtid.

Jeg har stor succes med at stressramte medarbejdere stadig er på job i perioden, dog på nedsat tid og i helt faste rammer og med mig på sidelinjen 24/7. Dvs. jeg altid kan kontaktes hvis det skulle være nødvendigt.

Blokeringer

Jeg hører ofte kunder der siger at de har været hos både læge og andre behandlere, og at de alle siger at den ting de er udfordret med, er “kronisk”. Med andre ord, en lidelse de aldrig slipper af med. Men hvor ved denne læge/behandler det fra? Jeg er af den optik, at vi skal huske at vi som autoriteter (læger og behandlere) ikke ved alt.

I stedet for at slukke lyset hos kunden, give op og lade dem vide at man ikke aner hvordan man skal hjælpe og opgiver dem, så er mit ønske at vi som behandlere i stedet foreslår at kunden bør søge hjælp og råd andetsteds.

Jeg har utallige eksempler på kunder der har fået denne besked, men hvor vi har fundet årsagen til problemet og dermed fjernet problemet. Er det så et mirakel? Det mener jeg nu ikke det er, men det er fantastisk øjeblik for både kunden og mig.

Vigtigt at vi alle bliver arbejdet med lige der hvor vi er som det menneske vi er – ingen er 100% ens.

Børn og unge

At hjælpe børn og unge mennesker værdsætter jeg meget. Mange unge mennesker er udfordret i deres hverdag med pres fra uddannelser, forældre og ikke mindst dem selv. Unge mennesker bliver ofte misforstået og ikke taget alvorligt – det sætter dybe spor i deres selvværd og selvtillid.  Som det er i dag kommer inspirationen ofte til de unge fra de digitale platforme og dem er der jo mange af, dvs. at der er  mange informationer der hele tiden skal tages stilling til og vendes og drejes i deres hoveder.

Tillid er indgangen og det er vigtigt for mig at høre og forstå de unge mennesker. Lytte til deres historier som jo er deres virkelighed, og så derudfra skabe et rum hvor alt hvad der bliver sagt er ok.

Mange unge føler sig misforstået af b.la. deres forældre. Her hjælper jeg med at skabe broen og få afstemt forventningerne i familien samt give værktøjer til begge parter, så der bliver skabt en forståelse for den enkeltes meninger og behov.

De unge har også deres mening, og den skal de have lov at bevare. Dog er det også vigtigt at de lærer at lytte og tage imod. Vi skal som forældre passe på ikke at kopiere vores ungdom over på vores børn. Tiden nu er en helt anden og det kan meget let blive misforstået af de unge mennesker. I stedet for at føle sig vejledt føler de sig ofte vildledt og misforstået.

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvad enten det er om forespørgsel, en dialog om en udfordring eller vedrører en booking.